Mandonguilles

Fredes són bones i calentes boníssimes!!
Es recomana fregir o escalfar al forn

Mandonguilles cuites

Espinacs i olives negres
Carbassó i ceba
Verdures escalivades
Pastanaga i cúrcuma
Sofregit
Volcànica, bolets amb all i julivert
Només sal i pebre
...

La nostra manera d'elaborar tradicional i innovadora

Les mandonguilles són una de les receptes més antigues i està documentat que els grecs i els romans ja en menjaven. El nom prové del mot àrab ‘al-bunduga’, que significa avellana, i devia fer referència a la seva forma arrodonida.
En algunes comarques catalanes com a casa nostra, la Garrotxa, en diem pilotilles.

Escollim els ingredients millors i més adequats –carns, condiments, espècies, ous, pa ratllat,..., i les quantitats de cadascun.

Les peces i retalls de carn, un cop ben refredades, les trinxem amb una màquina de picar. És una operació ràpida, en la qual tot ha d’ ajustar-se a la perfecció per aconseguir un bon desenvolupament de totes les etapes posteriors d’elaboració.

A la pastera/amassadora barregem la carn picada amb la sal, el pebre i amb la resta de diferents ingredients segons el tipus de mandonguilles (espècies, verdures, fruita, ous, fruits secs...) repartim correctament tots els ingredients per a obtenir una massa homogènia.

Un cop tenim la massa preparada, li donem forma, porcions rodones que arrebossem amb pa ratllat.

Tot seguit posem les mandonguilles a coure. Els processos de cocció estan molt ben definits i es vigila molt acuradament que es duguin a terme de forma correcte, per obtenir productes segurs i de la millor qualitat.

Després del tractament tèrmic, les mandonguilles cuites es refreden per estabilitzar-les. Mantenim la seva temperatura entre 0ºC i 5ºC.

Fredes són bones i calentes boníssimes. Es recomana fregir. També es poden escalfar al forn o al microones.
check linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram